U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Stoverij van kalkoen met aardappelkroketjes

20 minuten bereidingstijd
40 minuten stooftijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelkroketjes
  • Frambozenazijn ½ dl
  • Kalkoenfilet 800 gr.
  • Oregano 10 gr.
  • Boter 100 gr.
  • Slagroom 1 dl.
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterwortel
  • Maïzena 10 gr.
  • Blikje tomatenpuree 140 gr.
  • Zout en peper
  • Port (of rode wijn) 2 dl.
  • Stoofpan
  • Kruiden 30 gr.: mix van peterselie, selderie, bieslook, basilicum
  • Friteuse of oven

Bereiding:

  • Snijd de prei in ringen en de winterpeen in blokjes
  • Verwarm de boter en bak de kalkoen lekker bruin
  • Voeg de groenten, de tomatenpuree, het uitgeperste teentje knoflook, de port, azijn en oregano toe en stoof het geheel in 40 min. op heel laag vuur
  • Meng de maïzena (zetmeel) in een kopje met 1 el. koud water en bind daarmee het stoofvocht
  • Hak de kruiden fijn en roer dit samen met de slagroom door de stoof
  • Bak de aardappelkroketjes zoals aangegeven op de verpakking en geniet van je eigen culinaire hoogstandje
 
Wijnsuggestie: Chateauneuf-du-Pape Rouge

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 925 kcal
  • 42 g vet waarvan 21 g verzadigd
  • 70 g koolhydraten
  • 58 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 2,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen