Stoverij van kalkoen met aardappelkroketjes
20 minuten bereidingstijd
40 minuten stooftijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de prei in ringen en de winterpeen in blokjes
- Verwarm de boter en bak de kalkoen lekker bruin
- Voeg de groenten, de tomatenpuree, het uitgeperste teentje knoflook, de port, azijn en oregano toe en stoof het geheel in 40 min. op heel laag vuur
- Meng de maïzena (zetmeel) in een kopje met 1 el. koud water en bind daarmee het stoofvocht
- Hak de kruiden fijn en roer dit samen met de slagroom door de stoof
- Bak de aardappelkroketjes zoals aangegeven op de verpakking en geniet van je eigen culinaire hoogstandje
Wijnsuggestie: Chateauneuf-du-Pape Rouge
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 925 kcal
- 42 g vet waarvan 21 g verzadigd
- 70 g koolhydraten
- 58 g eiwit
- 10 g vezels
- 2,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen